Recepty

Pečení vánočního cukroví odstartujte již v druhé polovině listopadu. Se kterými druhy začít?

Již za pár týdnů přivítáme Advent a s ním i tradici pečení vánočního cukroví. Pro spoustu z nás jde o nejkrásnější část příprav na vánoční svátky. Řešíte také, kdy přesně začít péct vánoční cukroví? Pokud chcete mít předstih, do pečení některých druhů cukroví se můžete pustit už v druhé polovině listopadu.

Zdroj fotky: Shutterstock

Vánoční pečení odstartujte perníčky a zázvorkami

Máte v plánu letos péct hned několik druhů vánočního cukroví? Není proto od věci, abyste si jeho pečení pečlivě naplánovali. Některé druhy vánočního cukroví totiž potřebují dostatek času k uležení, jiné můžete připravit pouhých několik dnů před Štědrým dnem.

Se kterými druhy vánočního cukroví tedy začít? Již v druhé polovině listopadu se můžete pustit do pečení perníčků a kořeněných zázvorek, které nádherně provoní váš domov a navodí v něm sváteční náladu.

Proč se pustit do pečení perníčků a kořeněných zázvorek již v druhé půlce listopadu? Toto vánoční cukroví totiž potřebuje spoustu času k odležení, jedině tak bude na Vánoce krásně měkoučké. Do zdobení perníčků bílkovou polevou se však pusťte až týden před Štědrým dnem.

Zdroj fotky: Shutterstock

Jak skladovat perníčky a zázvorky, aby změkly?

Upečené perníčky a zázvorky skladujte na chladném a tmavém místě (například v komoře) naskládané nejlépe v papírových krabicích. Právě v papírových krabicích se perníčky a zázvorky skvěle rozleží a změknou. 

A co když chcete dát perníčky a zázvorky do lednice? Vložte je do papírem vystlané plechové dózy či keramické nádoby. Aby bylo toto cukroví do Vánoc měkoučké, do nádoby k němu přidejte také polovinu rozkrojeného jablka, které pravidelně měňte.

Zdroj fotky: Shutterstock

Spolu s vánočními perníky upečte i perníkové Mikuláše a čerty

Máte malé děti? Když budete v druhé polovině listopadu péct vánoční perníčky, upečte navíc také perníkové Mikuláše, čerty a anděly. Tyto sladkosti pak můžete 5. prosince, kdy chodí Mikuláš se svou družinou tradičně na obchůzky, zahrnout do mikulášské nadílky.

Zdroj: Jenzeny.cz, Cukrarskepotreby.cz, Toprecepty.cz

Exit mobile version