Bydlení a domácnost
Domácí pribináček ze tří surovin: Je lepší i levnější než z obchodu
Hledáte rychlý, jednoduchý, zdravý a levný recept na svačinu pro své děti nebo i pro sebe? Vyzkoušejte domácí pribináček, který během chvilky připravíte z pouhých tří surovin. Domácí pribináček vám bude chutnat víc než z obchodu a navíc oceníte, že je zcela bez éček.
Zdroj fotky: Shutterstock
Zdravá svačinka bez éček a zvýrazňovačů chuti
Také dbáte na to, co vaše dítě jí, a chcete pro něj to nejlepší? Pokud si i vy dáváte pozor na éčka či zvýrazňovače chuti v potravinách a snažíte se zdravě jíst, domácí pribináček rozhodně oceníte. Jeho chuť se podobá tomu kupovanému, na druhou stranu obsahuje pouze základní suroviny bez přídatných látek. Navíc vás domácí pribináček vyjde mnohem levněji, než kdybyste jej měli kupovat v obchodu.
Zdroj fotky: Shutterstock
Recept na domácí pribináček ze tří surovin
Potřebujete:
- 250 mililitrů čerstvé 31procentní smetany ke šlehání
- 250 gramů polotučného tvarohu ve vaničce
- 2 vanilkové cukry
Postup:
1. V míse vyšlehejte smetanu na tuhou šlehačku.
2. V druhé nádobě promíchejte pomocí elektrického metličkového šlehače tvaroh s vanilkovým cukrem.
3. Vyšlehanou smetanu dobře vmíchejte do tvarohu, aby vám vznikla jednotná hmota.
4. Domácí pribináček rozdělte do sklenic a ihned podávejte.
Dochucení domácího pribináčku: Máte několik možností
Domácí pribináček je skvělý sám o sobě. Jestli toužíte po jeho obměně, dochuťte jej tím, co máte rádi. Skvělý je třeba v kombinaci s kakaem, drcenými lotuskami, cukrářskými piškoty, domácí marmeládou, medem nebo čerstvým ovocem.
Zdroj fotky: Shutterstock
Tip, jak uchovat domácí pribináček v lednici, aby dlouho vydržel
Připravili jste domácí pribináček ve velkém? Pokud jej s rodinou ihned nesníte, můžete si jej nechat i “na potom”. Domácí pribináček uchovávejte nejlépe ve sklenicích se šroubovacím víčkem. Nejlepší jsou v tomto případě sklenice od přesnídávek, které naplňte pribináčkem, zavíčkujte a vložte do lednice.
A jak dlouho vydrží domácí pribináček? Při tomto způsobu skladování, kdy jej budete mít v lednici ve sklenici s víčkem, vám pribináček vydrží 3 až 4 dny. Jestliže chcete mít záruku čerstvosti, tento domácí dezert nenechávejte v lednici nikdy déle.
Zdroj: Recepty všeho druhu | Facebook.com, Toprecepty.cz, Mamavkuchyni.cz